Praktijk voor psychologisch- 
   onderzoek & coaching

Over mij

Mijn naam is Jantina Postema-van der Meer (1976). Ik geniet zowel in mijn werk van kinderen, als thuis, samen met mijn man, van onze vier kinderen. We wonen op een mooi plekje in Friesland, met uitzicht op de weilanden, onze pony’s, schapen en prachtig wisselende wolkenluchten.

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen als orthopedagoog. Mijn laatste studiejaar heb ik grotendeels in India gewerkt. Bijzonder om te werken met kinderen die in een heel andere cultuur en maatschappij opgroeien. Inspirerend om mezelf in een compleet andere omgeving beter te leren kennen en grenzen te verleggen. Vanaf 2001 tot en met 2008 heb ik gewerkt bij een therapeutisch centrum in Emmeloord. Hier heb ik waardevolle ervaring op gedaan in het verrichten van psychologisch onderzoek bij kinderen en tieners met sociaal-emotionele, ontwikkelings-, gedrags- en leervragen. Daarnaast heb ik kinderen individueel begeleid en ouders en leerkrachten gecoacht door middel van adviesgesprekken, opvoedingsondersteuning en trainingen. 

In 2009 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor onderzoek en coaching. Ik combineer graag mijn expertise als orthopedagoog, met mijn persoonlijke betrokkenheid, bewogenheid, enthousiasme en creativiteit. Ik bouw graag mee aan iets moois, door creatief bezig te zijn, in gedachten, in de praktijk en in de buitenlucht. Om mijn kennis ‘up to date’ te houden volg ik scholing en intervisie met collega’s en sta ik geregistreerd bij de beroepsvereniging NVO met de diagnostische aantekening. Daarnaast leer ik veel in het leven van alledag; Door diepgang te creëren in dagelijkse contacten, naast elkaar te staan, te kiezen voor een houding van vertrouwen en te leren van de ouders, jongeren en kinderen in mijn omgeving, met elk hun eigen verhaal. Juist het ‘pure’ van een kind raakt en verbindt. Ik leef vanuit het christelijk geloof; dit vormt voor mij een bron van inspiratie!